Gépjármű villamosság közérthetően érdeklődőknek és hozzáértőknek.

Auto-Vill Centrum
2021.08.16 13:49

"Ne csak nézz, láss is" az OSRAM NIGHT BREAKER LASER H szériákkal!

Avagy hogyan lássunk jobban szürkületben és éjjel?

Auto-Vill Centrum
2020.03.10 15:41
Milyen (XADO) olajat válasszak autómba?

Az autó szervizelésének egyik sarkalatos pontja a motorolaj megfelelő kiválasztása. Van aki ezt a szervizre bízza (azzal a jelmondattal, hogy ők értenek hozzá - reméljük ez mindig így van), van aki maga szerzi be a megfelelő folyadékot. A kiválasztásban szeretnék segíteni néhány sorral...

Vezetékek kötése, toldása autókban sok fajta megoldás van, de melyik a jó?

Sokan azt gondolják, hogy a vezetéktoldás, vezetékelágaztatás a világ legegyszerűbb dolga. Ha felületesen nézzük meg a problémát, akkor így tűnik. Ebben az írásban szeretnék "pár sort" ennek áldozni, hogy szerintem mi a legszakszerűbb vezetéktoldás gépjárművekben.

Honnan kapja az autóban a tápellátást az újonnan beszerelt elektromos kiegészítő?

Nagyon sokszor bajba kerül a hobbista (de bizonyos esetekben a szakember is), hogy a beszerelt elektromos kiegészítő honnan kapja az áramot. Azt mondják sok esetében az egyszerűbb megoldás a jobb, ebben az esetben igaz is meg nem is. Szeretnék mutatni egy megoldást ami szerintem sok szempontból a legkorrektebb autó, motor és robogók esetén is...

Transzmitterek, apró szivargyújtóba dugható kütyük, de nagyon hasznosak lehetnek!

Most jöhet el a transzmitterek másodvirágzása. A folytatásban megtudtható, hogy egy ilyen kütyü zenehallgatás mellett már másra is használható!

Autó akkumulátor töltés - nem mindegy mivel töltjük!

Gyorstöltés, lassú töltés, fenntartó kötés, karbantartó töltés... de mégis mivel? Ez a pár sor az okostöltőkről szól majd.

Miért drágább a Start-Stop rendszerű autók akkumulátora?

Sokszor felmerül a kérdés, hogy miért drágább egy Start-Stop rendszerű autóhoz egy akkumulátor, mint a hagyományos társai? Erre a kérdésre a válasz nem biztos, hogy egyszerű. Szeretném bemutatni műszaki oldalról, hogy milyen különbségek vannak, és mi magyarázhatja a jelentős árkülönbséget.

Auto-Vill Centrum
2020.01.10 10:35
XADO Technológia

A XADO az egyetlen technológia a világon, amely működés közben képes a kopott, súrlódó fém alkatrészek feljavítására. A XADO termékek hatóanyaga: a REVITALIZANT, amely a súrlódó fémfelületek közé jutva katalizátorként elindítja a revitalizálás folyamatát. Ennek során feldúsul a fémfelületek széntartalma, fém-fémkarbid, végül gyémánt keménységű kopásálló, új fémkerámia réteg alakul ki. Nem alkot külön réteget, beleötvöződik és elválaszthatatlanul kötődik a fémfelületbe.

Auto-Vill Centrum
2020.01.10 09:45
XADO revitalizálók használata

Ebben az útmutatóban részletesen bemutatjuk a XADO revitalizáló termékek használati módjait.

Auto-Vill Centrum
2020.01.10 09:21
Xado kisokos - XADO GY.I.K.

A Xado technológia az ásványi anyagok katalizátorral párosuló szintetikus keverékén alapul. Amikor a Xadot bejuttatják a gépi rendszerbe, az a súrlódó alkatrész-párokat egy, a rendszerből összegyűjtött fáradt fémmel kevert kerámia-keverékkel vonja be (Cermet). Ez a bevonat súrlódás közben növekszik. Ha a súrlódás eléggé lecsökkent, a növekedés megáll.

Auto-Vill Centrum
2020.01.10 09:30
Felújított indítómotorjaink

Ízelítő felújított indítómotorjainkból és indítómotor alkatrészekből.

Auto-Vill Centrum
2020.01.23 10:53
Felújított generátoraink

Felújított generátoraink, ízelítő felújított generátorainkból és generátor alkatrészekből.