Szivargyújtós USB termékek

Szivargyujtó aljzatok, USB aljzatok, egyéb praktikus kiegészítők

Nézet:
Sorrend:
Sorrend:

Nem is olyan régen, csak a de Luxe kivitelhez járt szivargyújtó…

Akkor még nem is gondolták, hogy 30-40 év múlva már mi mindent fogunk dugdosni ebbe a 12V-os csatlakozóba. A kütyüknek se szeri se száma.

A legjellemzőbbek az autós telefon töltők, már ezeknél is elérhetőek a gyorsabb töltést biztosító Quick Charge 4.0 szabványú, ami akár 6A (45W) töltőárammal is képes tölteni (megfelelő készülékkel természetesen).
A leggyakoribb a két USB aljzattal ellátott 1A és 2.1A töltési lehetőséggel felszerelt darabok.

Tovább haladva a sorban sorakoznak az FM transmitterek, amelyek nem csak zenélnek, de a telefonunkat ki is hangosítják. Ez egy szuper kiegészítő.

Szivargyújtóról (lánykori nevén 12V DC aljzat) működnek a menetrögzítő kamerák is.

Számtalan kiegészítő világítás vagy munkalámpa csatlakoztatása is ezen a platformon jelentkezik.

Ezen kívül az autós hűtőtáska is jöhet ebbe a csatlakozóba.

Ide csatlakoztatjuk az áramátalakítónkat is (inverter) akkor, ha hálózati feszültségre van szükségünk, netán 24V-ról egy tehergépjárműben 12V-ot szerenénk előállítani.

A kerekek nyomásának az ellenőrzése se probléma, ha ott lapul a csomagtartóban egy kompresszor, ami rendszerint a szivargyújtó aljzathoz csatlakozik. És a kerékcsere... az ütőműves csavarbehajtó (elektromos kerékkulcs) szintén ide szokott csatlakozni.

Az is probléma szokott lenni, hogy egy aljzat van elérhető közelségben. Ez sem probléma, hiszen ma már két vagy háromfelé is oszthatjuk ezeket a csatlakozókat, sőt lengő és fix fejű elosztók is léteznek. Csak vigyázzunk, hogy ne terheljük túl!

Sőt, ha rövid a vezeték akkor toldók is rendelkezésre állnak ebben a témakörben.

Ebből a pár mondatból látható, hogy mennyire szükséges egy ilyen aljzat. Ha valamiért nincs belőle, vagy nem éppen kéznél van, ez sem baj, mert léteznek furatokba és felületre (pl műszerfalra, vagy oldalborításra) szerelhető aljzat. Semmi sem lehetetlen...

Auto-Vill Centrum tippje: Kombi és SUV kivitelnél a gyártók a csomagtartóba is szoktak tenni aljzatot, azért, hogy nyaralás alkalmával legyen hova csatlakoztatni a elektromos hűtőtáskát.