Tolatóradar

Nézet:
Sorrend:
Sorrend:

A tolatás nagyon veszélyes művelet. Nagyban segíti a manővert egy tolatókamera vagy tolatóradar. Megtévesztő lehet, de csak az érzékelőkre ilyenkor sem hagyatkozhatunk! Az odafigyelés és az óvatosság ilyenkor is nagyon fontos!


Főként olyan autóknál nagy segítség ahol túlnyúlások vannak, vagy éppen korlátozott a kilátás. Azt mondanám, hogy a parkolás nagy részét e nélkül is el tudnánk végezni, viszont van amikor a 5-10 cm számít a sikeres és szép parkoláshoz, amit a tolatóradar jelez. Persze ez sem csodaszer, tapasztaltunk már nagy hibákat a berendezés használata mellett.

Sok tulajdonos azért sem gondolkozott a parkolássegítő beszereltetésén, mert csúnyította az autót a színre fújt szenzor. Szerencsére erre is hozott megoldást a technika. A műanyag lökhárítókba lehet már olyan tolatóradart építeni amihez nem kell radarfejet beépíteni, elegendő egy speciális szalagot rögzíteni.


Tapasztalatok azt mutatják, hogy ez a megoldás semmivel sem rosszabb mint a hagyományos radarfejes megoldás. Több vásárlónkat is kértük, hogy jelezzenek vissza, ha negatív kritikájuk lenne, de eddig egyetlen visszajelzést sem kaptunk.
Ma már egészen kifinomult több szenzoros megoldások vannak, amelyekkel biztonságosan lehet parkolni egy manapság népszerű SUV-val is, ilyen esetekben nem csak hátul, hanem elöl és oldalt is vannak szenzorok. Ezeket megfejelve egy tolatókamerával (sajnos több típus esetén a hátsó ablak konkrétan egy lőrés méretével vetekszik) már egészen használható és megoldást kapunk!

Természetesen nem lehet elégszer hangsúlyozni, fontos a megerősített figyelem ezekben a forgalmi szituációkban!