Biztonságtechnika

Ez a kategória a gépjárművek eltulajdonítás elleni védekezés eszközei mellett tartalmazza azokat az eszközöket amelyek aktívan vagy passzívan segítik a gépjármű használatot.

Talán a fénykorán túl van a hagyományos autóriasztó, azonban kereslet még mindig mutatkozik ezekre a termékekre. A hagyományos változatok vezérlik a központi zárat, felhúzzák az ablakot és külső hatás esetén hang és fényjelzéssel jelzik a normálistól eltérő állapotot. Van olyan biztosító aki megköveteli a riasztó meglétét a casco biztosítás megkötéséhez. Ma már az új járművek 100%-ban van indításgátló áramkör (immobilizer) ami jelen pillanatban az 5 generációjánál jár. Ezeket azonban könnyű megkerülni, ezért szokták javasolni, hogy ki kell egészíteni egy másodlagos indításgátlóval. Ezek működtetése billentyűzettel, érintőkulcsos rfid megoldással, feltűntek az i-button valamint az érintésmentes megoldások is.

Elsősorban a teherautó tulajdonosok, tehergépekkel foglalkozó garázsok, műhelyek vezetőinek szívét fogja megdobogtatni a tolatásjelző kínálatunk. Amikor teherautót hallunk sípolva tolatni, akkor ezek az egységek szolgáltatják a hangot.


Hasonló a helyzet a központi zárakkal mint a riasztókkal. Lassan nem lesz olyan új autó amelyikben nincs központi zár, az viszont érdekes tendencia, hogy a távirányítható központi zár még sok esetben is feláras. Motorok, vezérlők, szerelékek.

Akár álló helyzetben akár mozgás közben jó szolgálatot tehetnek a menetrögzítő kamerák. Sokakban felmerülhet, hogy miért tettük ebbe a kategóriába ezt a termékcsoportot. Mi úgy látjuk, hogy inkább a biztonságot szolgálja, mint a multimédia része lenne előtérben. Nem is kell részletezni, hogy ma már annyira felgyorsult a forgalom, bármikor keletkezhet egy vitatható helyzet amelyikben jól jön egy ilyen kamera.