Vásárlási feltételek

Általános szerződési feltételek
Adatkezelési tájékoztató
Általános szerződési feltételek
Általános szerződési feltételek

Szolgáltató adatai:

Teljes vagy rövid cégnév: Auto-Vill Centrum Kft.
Székhely, telephely, postai cím: 4026, Debrecen, Pesti utca 15
E-mail cím: info@autovillcentrum.hu
Telefonszám: 52/416-725
Nyilvántartásba vette:  Debreceni Törvényszék Cégbírósága
Adószám: 11493783-2-09
Cégjegyzékszám: 09-09-01050
Tárhely szolgáltató és webmotor szolgáltató: UNAS Online Kft. H-9400 Sopron, Kőszegi út 14
Tárhelyszolgáltató adatkezelési tájékoztatója: https://unas.hu/adatkezelesi-tajekoztato

 

Tisztelt Vásárlónk, a vásárlási feltételekről az alábbiakban tájékozódhat. Mindent megteszünk azért, hogy vásárlása zökkenőmentes legyen, ennek ellenére előfordulhat fennakadás a termék kiszállítása közben, ezért azt kérnénk, hogy bármilyen kérdése, vagy problémája akad a vásárlás folyamán, akkor keresse ügyfélszolgáltunkat az info@autovillcentrum.hu email címen, telefonon a 52/416-725 vagy személyesen a 4026, Debrecen, Pesti utca 15 szám alatt.

Webáruházunk az UNAS Online Kft szolgáltatása és webmotorja alatt működik. További információ: www.unas.hu

Tájékoztatás a szerződéskötéssel kapcsolatban.

 

A szolgáltató kizárólag 18. életévét betöltött nagykorú és cselekvőképes személyt köteles kiszolgálni, a jelen feltételek elfogadásával a szolgáltató a vásárlót nagykorúnak tekinti. A szerződés magyar nyelven köttetik. A szerződés írásbeli szerződésnek minősül, mert a regisztráció vagy a megrendelés folyamán a vásárló nyilatkozik e-mail címéről. A szolgáltató a megrendelés befejeztével írásbeli megerősítést küld a vásárló e-mail címére. Ezzel a szerződés elfogadás megtörténik. A webáruház csak olyan megrendelést teljesít ahol a vásárló minden adatot megadott a vásárlás sikeres lebonyolításához. Láthatólag hamis adatok megadása esetén értesítés nélkül töröljük a megrendelést.

 

A vásárlás menete.

 

A vásárló a webáruházba megjelenített katalógusban kiválasztja a számára megfelelő terméket. Annak leírását a gyártók vagy a nagykereskedelmi partnerek biztosítják, ezért annak valóságtartalmáért a szolgáltató nem felel. A termékek képe illusztráció, a valóságban némileg eltérhet a megvásárolt termék. A kiválasztás után a vásárló egy vagy több terméket a virtuális kosárba helyez. A virtuális kosár tartalmát az informatikai rendszer összesíti és kiszámítja a számla végösszegét, amely tartalmazza a vásárló által választott szállítási költséget is Ekkor ellenőrizheti a vásárló az árat és a mennyiséget, amelyet igény szerint módosíthat. 

 

Megrendelés lezárása.

 

A rendszerrel közölt adatokat a vásárló ellenőrizheti, és  ha egyetért akkor egy pipa elhelyezésével el kell fogadni az Általános Szerződési Feltételeket, valamint az Adatkezelési Nyilatkozatot és meg kell nyomnia a megrendelés nyomógombot.

Megrendelésről tájékoztatás, megrendelés módosítása vagy törlése.

A törvényi előírásoknak megfelelően (2001. évi CVIII. törvény), a szolgáltató írásos értesítést küld a megrendelés tényéről. Így a megrendelés írásban kötött vásárlói szerződésnek tekinthető, amelynek feltételei, ezen dokumentum feltételei szerint teljesül.

Amennyiben a visszajelzés a vásárlónak 48 órán belül nem érkezik meg, a megrendeléshez fűződő kötelezettségei alól mentesül a vásárló.

A Szolgáltató biztosítja, hogy a rendelés teljesítésének megkezdéséig, a vásárló írásbeli visszajelzéssel módosíthatja rendelését. A rendelés teljesítésének megkezdésekor a vásárló e-mailben értesítést kap a teljesítés várható időpontjáról és a megkezdésének tényéről, ezek után már csak személyesen van lehetősége a vállalkozás telephelyén illetve az Elérhetőségek menüpont alatt megtalálható telefonszámok valamelyikén.

Amennyiben a megrendelő a kiszállítás megkezdését követően mondja vissza a megrendelését, úgy a megrendelést törölni nem áll módunkban, a vásárló élhet - saját költségére - a visszaküldés lehetőségével, ilyenkor a jogszabályoknak megfeleve, ha a termék sértetlen állapotban kerül visszaszállításra, akkor 10 napon belül bankszámla számra köteles a kereskedő visszautalni a termék vételárát.

 

A megrendelés módosítása utólag, csak írásban lehetséges.

Webshopban alkalmazott árak.

A webshopban feltüntetett árak bruttó 27% általános forgalmi adót tartalmazó listaárak. A termék árai nem tartalmazzák a szállítás költségét, annak kiszámítására a megrendelési folyamat során kerül sor.
A mennyiben a szolgáltató a megrendelés feldolgozása közben észleli, hogy a termék áránál informatikai, adminisztrációs vagy egyéb hiba lép fel, fenntartja magának a jogot a termék árának a korrekciójára. A korrekciót követően a vásárlót haladéktalanul tájékoztatja, amely lehetőséget ad a rendelés megerősítésére vagy törlésére.

 

Rendelések feldolgozása.

A webshopon keresztül beérkezett megrendeléseket a szolgáltató munkanapokon legfeljebb 24 óra alatt feldolgozza. Ennek megkezdéséről értesítés küld a vásárló részére.

Fizetési feltételek.

A webáruházban a következő fizetési módokat használhatja a vásárló:

  • készpénzben, fizetés a szolgáltató telephelyén
  • fizetés előreutalással a szolgáltató bankszámlájára
  • utánvétes fizetés a termék átvételekor (futár vagy csomagpont)
  • online bankkártyás fizetés a Barion rendszer segítségével.

Az utánvétes vásárlás esetén a szolgáltató többlet kezelési költséget számíthat fel. Online bankkártyás fizetés esetén a szolgáltatónál semmilyen banki adat nem kerül feldolgozásra vagy tárolásra. Az ellenőrzést kizárólag a feldolgozó pénzintézet végzi. Annak működéséről az ellenőrzést végző honlapon tájékozódhat.

Az online bankkártyás fizetések a Barion rendszerén keresztül valósulnak meg. A bankkártya adatok a kereskedőhöz nem jutnak el. A szolgáltatást nyújtó Barion Payment Zrt. a Magyar Nemzeti Bank felügyelete alatt álló intézmény, engedélyének száma: H-EN-I-1064/2013.

 

Termék átvétele.

A termék átvétele a következő módon lehetséges:

  • előzetes egyeztetés alapján a szolgáltató telephelyén
  • futár vagy posta általi kiszállítással
  • csomagponton történő átvétellel

A terméket (raktári tétel esetén) jellemzően másnap, de legkésőbb 3 munkanapon belül átveheti a vásárló, nem raktári tétel esetén előzetes egyezetés alapján történik a kiszállítás, melyről a vásárlóval egyeztetünk.

Túlsúlyos vagy túl méretes termék esetén az ügyfélszolgálatunk szintén felveszi a kapcsolatot a vásárlóval.

Futár általi országos kiszállítással:
Előrefizetés esetén: 1 000 Ft
Utánvétes fizetés esetén 1 500 Ft

Foxpost szállítási mód igénybevételekor a partner aktuális díjszabása szerint (https://www.csomagvarazslo.hu/arak)

Postapontra való küldés esetén, szintén a partner szolgáltató aktuális díjszabása szerint történik a szállítás (https://www.posta.hu/postapont)

A termék szállítási módját a vevő választja ki a megrendelés folyamán, az aktuális szállítási árakról a megrendelés véglegesítése előtt tájékozódhat a vásárló.

Külföldi szállítás esetén a vásárlóval előzetesen egyeztetve közöljük a szállítási költséget, ebben az esetben a weboldal által jelzett szállítási költség nem vonatkozik a vásárlásra.

A szolgáltató fenntartja magának a jogot, hogy elálljon a termék szállításától, ha annak teljesítése bizonytalan vagy lehetetlen. A vásárlót tájékoztatja a szolgáltató a kialakult helyzetről, és választása szerint (amennyiben előre kifizette a termék vételárát) teljes visszatérítést végez, vagy a vásárló kérésére a befizetett összeget beszámítja másik termékbe.

A megrendelt termék a vételár teljes kifizetéséig a szolgáltató tulajdonában marad. Téves, vagy nem elfogadott rendelések során az „új” tulajdonos nevén készletre vételezzük és az újabb sikeres értékesítés esetén az új tulajdonosának kerül kifizetésre az ellenérték.

 

Számlázás.

A magyar jogszabályoknak megfelelően a termék mellé papír alapú számlát mellékelünk. A számla szükséges a termék jótállásos vagy szavatossági igények érvényesítésekor.

 

A szerződés elállásától való jog.

Amennyiben a vásárló fogyasztónak minősül, úgy megilleti az elállás joga. A szerződések szabályozásáról szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 20. § (1) bekezdésében találhatóak szerint.

A fogyasztó a szerződéstől elállhat az erre vonatkozó egyértelmű elállási szándékát tartalmazó nyilatkozat megtételével, amelyet postai úton, vagy elektronikus formában küldhet meg a szolgáltató részére. A nyomtatványon fel kell tüntetni a termék rendelési számát, a számla sorszámát, a bankszámla számot amelyre a termék árát visszaküldheti a szolgáltató és amennyiben minőségi hiba a visszaküldés oka, így kérjük azt is tüntesse fel a nyilatkozaton.

A visszaküldendő terméket 14 napon belül kell visszaküldeni a szolgáltató részére. A határidő betartottnak minősül, ha a terméket a 14. napon belül elküldi a vásárló.

A termék beküldhető futárral vagy postai úton a szolgáltató telephelyére (4026, Debrecen, Pesti u. 15) vagy személyesen is eljuttatható ugyanezen telephelyre nyitvatartási időben.

A visszaküldéskor felmerülő költségeket annak kell viselnie, aki él az elállás jogával, ebben az esetben a fogyasztónak kell ezeket a költségeket vállalni.

A szolgáltató a vételárat, a vásárló hozzájárulásával banki átutalással rendezi. Ennek feltétele, hogy a vásárló megadja a bankszámla számát. Ez a leggyorsabb és legköltséghatékonyabb mód a vásárló számára, hogy a visszatérítést megkapja. Bankkártyás fizetés esetén a szolgáltató az érintett pénzügyi partner bevonásával stornózza a befizetést.

Az elállási jogot elveszíti a vásárló, ha a csomagolást felbontja, kipróbálja a terméket, a következő termékkategóriák esetén: zárt csomagolású kenőanyagok és kenőanyag kiegészítő termékek, higiéniai termékek, olyan szoftvert is tartalmazó termékek, amelyek működéséhez törölhetetlen regisztráció szükséges valamint számítógépes szoftverek esetén.
A szerződéstől való elállás esetén a megvásárolt terméket hiánytalan állapotban eredeti csomagolásával címkékkel és átadott dokumentációval, hiánytalan, hibátlan, tiszta állapotban kell visszaszolgáltatni. A kipróbálással járó használatot meghaladó sérülést, kopást nem szabad tartalmazni a visszaküldött terméknek. A termék jellegének, tulajdonságainak, működésének megismeréséhez meghaladó használatból eredő értékcsökkenésért felelősséggel tartozik. A szolgáltató a visszatérítés összegéből ezt az értékcsökkenést levonja, a fennmaradt összeget pedig visszautalja a vásárló részére. Az elállással érintet termék jellegéből, vételárából, az elhasználódással, kopással, hiányzó tartozékok pótlásával összefüggő összeggel vagy a megtisztítás illetve kijavítással kapcsolatos költségek alapján történik kiszámításra az értékcsökkenés.

A szolgáltató a visszatérítést mindaddig visszatartja, míg a terméket vissza nem kapja.

Nem gyakorolható az elállási jog, ha:

  • a terméket kizárólag a vásárló kérésére és megbízása alapján gyártották
  • a terméket nem fogyasztónak minősülő gazdasági vagy szakmai tevékenységet folytató vállalkozás vásárolta

Amennyiben a szolgáltató nem tudja biztosítani az elállási jogot, azt a webáruházában egyértelműen feltünteti azt, és a megrendelés véglegesítésekor is felhívja erre a vásárló figyelmét.

 

Jótállási, szavatossági igények kezelése.

 

A meghibásodott terméket a szolgáltató saját szervizében vagy a külső szerviz bevonásával javíttatja.

A javításhoz a terméket, ha az 10 kg nem nehezebb és szállítása tömegközlekedési eszközön lehetséges, akkor a vásárlónak kell beszállítani a vállalkozás telephelyére. Amennyiben 10 kg nehezebb és szállítása tömegközlekedési eszközön nem lehetséges vagy fix bekötésű, akkor a szolgáltató gondoskodik a termék elszállításáról.

A jótállás igénybevételéhez szükséges a terméket megtisztított, hiánytalan állapotban annak vásárlási számlájával kell átadni a szolgáltató részére. A hibában érintett tartozék átadása is szükséges, amennyiben a vásárló nem tudja, hogy összefüggésben van-e a hibával a készülék tartozéka, akkor minden tartozékot adjon át a szolgáltató részére. Ha a készüléket szennyezett állapotban adja át a vásárló, akkor a szolgáltató külön díjat számolhat fel a tisztítás ellenértékeként.

A szavatossági és jótállási jogok csak a rendeltetésszerű használat esetén érvényesek. Nem rendeltetésszerű használatból eredő meghibásodásért és/vagy károkért a szolgáltató felelőséget nem vállal. Ha a megvásárolt termék kívül esik a szavatossági vagy jótállási körön, de térítés ellenében javítható, akkor a vásárló írásos nyilatkozata alapján a terméket megjavítja vagy megjavítatja. A javítási díjról a szolgáltató előre nyilatkozik.

A szavatossági vagy jótállásos javítást a szolgáltató a 19/2014. (IV. 29.) NGM rendelet értelmében a legnagyobb elvárható gondossággal, szakértelemmel és gyorsasággal igyekszik 15  napon belül rendezni.

Ha a terméket cserélni kell, akkor a szolgáltató vállalja, hogy a csereterméket, amennyiben a csomagolás módja megengedi, akkor felbontja, és a későbbi hibás teljesítés elkerülése véget a terméket ellenőrzi.

 

Felelősség korlátozása.

Az internetes áruházban történő vásárláskor a vásárló ismeri az internet korlátait és lehetőségeit elfogadja azokat, kiemelve annak teljesítményét és annak esetleges technikai hibáit.
Ezen esetlegesen előforduló hibák miatt a szolgáltató kizárja a előforduló hibákra, fennakadásokra vonatkozó kárigényt, ha az bizonyíthatóan nem a szolgáltató és a weboldal informatikai környezetében keletkezett, hanem az adattovábbító hálózat tökéletlensége miatt tapasztalható:

  • a world wide weben (interneten) küldött és fogadott bármely adat megváltozása illetve annak meg nem érkezése
  • a internet hálózatában felmerülő bármely hiba
  • telekommunikációs hiba
  • szoftverhiba, hardverhiba vagy bármilyen más technikai hiba bármely technikai hardver eszköznél felmerül.

A szolgáltató nem fel semmilyen közvetett, vagy közvetlenül keletkező kárért, ami a weboldalon tett látogatás során keletkezik, és az a szolgáltató és a partnere informatikai rendszerén kívül keletkezik. Beleértve rosszindulatú programkódokat vagy bármilyen jellegű adathalászatot vagy más illegális tevékenységet, szoftvertevékenységet.

A vásárló teljes körűen felelőséggel tartozik a szolgáltató által üzemeltettet weboldalon megadott személyes adatokért illetve a közzétételéből származó esetleges károkért.

 

Változás, módosítás, feltételek frissítése.

A szolgáltató fenntartja magának a jogot, hogy jelen Általános Szerződési Feltételeket előzetes bejelentés nélkül megváltoztassa. A feltételek érvénybe lépnek a szolgáltató webáruházában közzététel időpontjában.

 

2020
Minden jog fenntartva
Auto-Vill Centrum Kft.

Adatkezelési tájékoztató
Adatvédelmi nyilatkozat

Autó-Vill Centrum KFT. internetes adatkezelési szabályzata

Az adatkezelő neve: Autó-Vill Centrum KFT. (továbbiakban: Autó-Vill Centrum KFT.)

Az adatkezelő címe: 4026 Debrecen Pesti út 15.

Elérhetőség: 4026 Debrecen Pesti út 15. info@autovillcentrum.hu www.autovillcentrum.hu

1. BEVEZETÉS

Az Autó-Vill Centrum KFT. számára kiemelt fontosságú cél az autovillcentrum.hu oldalak látogatói által rendelkezésre bocsátott személyes adatok védelme, a látogatók információs önrendelkezési jogának biztosítása. Az Autó-Vill Centrum KFT.elkötelezi magát a látogatók személyes adatainak oly módon történő kezelése mellett, amely a vonatkozó hatályos jogszabályoknak teljes körűen eleget téve járul hozzá a látogatók biztonságos internetezési lehetőségeinek megteremtéséhez. Az Autó-Vill Centrum KFT. a látogatók személyes adatait bizalmasan, a hatályos jogszabályi előírásokkal összhangban kezeli, gondoskodik azok biztonságáról, megteszi azokat a technikai és szervezési intézkedéseket, valamint kialakítja azokat az eljárási szabályokat, amelyek a vonatkozó jogszabályi rendelkezések és más ajánlások érvényre juttatásához szükségesek. Jelen Szabályzatban kinyilvánítjuk azokat az elveket, melyek meghatározzák a személyes adatok védelmével kapcsolatos politikánkat és mindennapos gyakorlatunkat, bemutatjuk azokat a szolgáltatásokat, melyek során látogatóinktól személyes adatokat kérünk, nyilatkozunk továbbá arról, hogy milyen célokra, és hogyan használjuk fel az ilyen jellegű adatokat, illetve hogyan biztosítjuk a személyes adatok megőrzését és védelmét.

A Szabályzat kialakítása során figyelembe vettük a vonatkozó hatályos jogszabályokat, illetve a fontosabb nemzetközi ajánlásokat, különös tekintettel az alábbiakra:

Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény;

Az egyének védelméről a személyes adatok gépi feldolgozása során szóló 1998. évi VI. törvény;

Az elektronikus kereskedelemről szóló 2001. évi CVIII. törvény;

az egyének védelméről a személyes adatok gépi feldolgozása során, Strasbourgban, 1981. január 28. napján kelt Egyezmény kihirdetéséről szóló 1998. évi VI. törvény,

a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.)

Kormányrendelet,

a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvényt.

Amennyiben látogatóink közül bárki úgy érzi, hogy a jelen szabályzatban foglaltakon túlmenően további kérdése lenne, vagy problémája merülne fel, illetve olyan észrevételt tenne, amely a szabályzat alapján számára nem, vagy nem teljesen egyértelmű, illetve magyarázatra szorul, kérjük, lépjen kapcsolatba a személyes adatok védelmének biztosításáért felelős kollégánkkal az alábbi e-mail címen: info@autovillcentrum.hu

Látogatóink kérése esetén a kérelemben foglaltaknak megfelelően minden esetben részletes tájékoztatást nyújtunk a kezelt személyes adatokról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységről. Az Autó-Vill Centrum KFT. vállalja, hogy amennyiben bármilyen módon változtatna a személyes adatok kezelésére vonatkozó elveiben és gyakorlatában, ezekről a változásokról előzetesen értesíti az autovillcentrum.hu látogatóit, hogy

azok mindig pontosan és folyamatosan ismerjék az autovillcentrum.hu portál egész területén érvényes adatkezelési elveket és gyakorlatot. Az Autó-Vill Centrum KFT. ezzel vállalja, hogy a személyes adatok kezeléséről és védelméről szóló jelen Szabályzat mindig a ténylegesen alkalmazott elveket és a valóságos gyakorlatot tükrözi. Ha a személyes adatokat olyan módon szeretnénk felhasználni, hogy ez a felhasználási mód eltérne a személyes adatok gyűjtésekor meghirdetett elvekkel és célokkal, akkor előzetesen e-mailen keresztül értesítjük az érintetteket, akiknek felajánljuk azt a lehetőséget, hogy eldönthessék, vállalják-e, azaz hozzájárulnak-e az új feltételek mentén is személyes adataik korábbiaktól eltérő módon történő kezeléséhez.

2. A SZEMÉLYES ADATOKKAL KAPCSOLATOS FOGALMAK ÉS ÉRTELMEZÉSEIK

személyes adat:

bármely meghatározott (azonosított vagy azonosítható) természetes személlyel (a továbbiakban: érintett) kapcsolatba hozható adat, az adatból levonható, az érintettre vonatkozó következtetés. A személyes adat az adatkezelés során mindaddig megőrzi e minőségét, amíg kapcsolata az érintettel helyreállítható. A személy különösen akkor tekinthető azonosíthatónak, ha őt - közvetlenül vagy közvetve - név, azonosító jel, illetőleg egy vagy több, fizikai, fiziológiai, mentális, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára jellemző tényező

alapján azonosítani lehet;

különleges adat:

a faji eredetre, a nemzeti és etnikai kisebbséghez tartozásra, a politikai véleményre vagy pártállásra, a vallásos vagy más világnézeti meggyőződésre, az érdekképviseleti szervezeti tagságra, az egészségi állapotra, a kóros szenvedélyre, a szexuális életre vonatkozó adat, valamint a bűnügyi személyes adatok;

adatkezelés:

az alkalmazott eljárástól függetlenül az adatokon végzett bármely művelet vagy a műveletek összessége, így például gyűjtése, felvétele, rögzítése, rendszerezése, tárolása, megváltoztatása, felhasználása, továbbítása, nyilvánosságra hozatala, összehangolása vagy összekapcsolása, zárolása, törlése és megsemmisítése, valamint az adatok további felhasználásának megakadályozása. Adatkezelésnek számít a fénykép-, hang- vagy képfelvétel készítése, valamint a személy azonosítására alkalmas fizikai jellemzők (pl. ujj- vagy tenyérnyomat, DNS-minta, íriszkép) rögzítése is;

adatfeldolgozás:

az adatkezelési műveletek, technikai feladatok elvégzése, függetlenül a műveletek végrehajtásához alkalmazott módszertől és eszköztől, valamint az alkalmazás helyétől.

adattovábbítás:

valamely adat hozzáférhetővé tétele meghatározott harmadik személy számára;

nyilvánosságra hozatal:

valamely adat hozzáférhetővé tétele bárki számára;

adatkezelő:

az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely az adatok kezelésének célját meghatározza, az adatkezelésre (beleértve a felhasznált eszközt) vonatkozó döntéseket meghozza és végrehajtja, vagy az általa megbízott adatfeldolgozóval végrehajtatja; Kötelező adatkezelés esetén az adatkezelés célját és feltételeit, valamint az adatkezelőt az adatkezelést elrendelő törvény vagy önkormányzati rendelet határozza meg;

adatfeldolgozó:

az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely az adatkezelő megbízásából személyes adatok feldolgozását végzi;

adattörlés:

az adatok felismerhetetlenné tétele oly módon, hogy a helyreállításuk nem lehetséges;

3. AZ ADATKEZELÉS ALAPELVEI

Személyes adat akkor kezelhető, ha

a) ahhoz az érintett hozzájárul, vagy

b) azt törvény vagy - törvény felhatalmazása alapján, abban meghatározott körben - helyi önkormányzat rendelete elrendeli. Törvény közérdekből - adatok körének kifejezett megjelölésével - elrendelheti a személyes adat nyilvánosságra hozatalát. Minden egyéb esetben a nyilvánosságra hozatalhoz az érintett hozzájárulása, különleges adat esetében írásbeli hozzájárulása szükséges. Kétség esetén azt kell vélelmezni, hogy az érintett a hozzájárulását nem adta meg. Az érintett hozzájárulását megadottnak kell tekinteni az érintett közszereplése során általa közölt vagy a nyilvánosságra hozatal céljából általa átadott adatok tekintetében. Az Autó-Vill Centrum KFT. az érintettek személyes adatait kizárólag az érintett önkéntes hozzájárulása alapján kezeli. Az adatkezelés tekintetében a www.autovillcentrum.hu honlap használatával, illetve az adatok önkéntes megadásával kerül megadásra az érintett hozzájárulása. Az adatkezeléssel és a látogatók személyes adatainak a védelmével kapcsolatos előírások kizárólag a természetes személyekre vonatkoznak tekintettel arra, hogy a személyes adatok is kizárólag természetes személyek vonatkozásában értelmezhetőek (az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011.

évi CXII. törvény 3. § 1. pont alapján), ezért jelen Nyilatkozat kizárólag természetes személyek a személyes adatainak kezelése vonatkozásában bír kötelező erővel. A személyes adatok kezelésével kapcsolatos - a Autó-Vill Centrum KFT. által is érvényre juttatott – legfontosabb alapelvek:

Személyes adatot kezelni csak meghatározott célból, jog gyakorlása és kötelezettség teljesítése érdekében lehet. Az adatkezelésnek minden szakaszában meg kell felelnie a céljának.

Adatkezelés során csak olyan személyes adat kezelhető, amely az adatkezelés céljának megvalósulásához elengedhetetlen, a cél elérésére alkalmas. Az adatkezelés csak a cél megvalósulásához szükséges mértékben és ideig történhet. A személyes adatok - törvényi előírás hiányában - kizárólag a látogató hozzájárulása esetén kezelhetőek. Az adatszolgáltatás - önkéntes, vagy kötelező - jellegét az adatfelvételt megelőzően ismertetni kell. Kötelező adatszolgáltatás esetén meg kell jelölni az adatkezelést elrendelő jogszabályt. Az adatkezelés során az adatokat csak a megjelölt célra szabad felhasználni. Az adatkezelés célja mellett egyértelmű tájékoztatást kell közzétenni arról, hogy az adatokat kik fogják kezelni,

illetve feldolgozni. Az adatok tárolását az adatkezelés céljával arányban állóan, az adatkezelés céljához szükséges ideig biztonságos módon kell megvalósítani. Az adatkezelő köteles gondoskodni az adatok biztonságáról, valamint köteles megtenni azokat a technikai és szervezési intézkedéseket, kialakítani azokat az eljárási szabályokat, amelyek a vonatkozó jogszabályi rendelkezések érvényre juttatásához szükségesek. Az adatokat védeni kell különösen a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, nyilvánosságra hozás, vagy törlés, illetőleg sérülés vagy megsemmisülés ellen.

A látogató az adatkezelés során bármikor tájékoztatást kérhet, illetve ellenőrizheti adatai tartalmát, igény szerint bármikor kérheti azok helyesbítését, módosítását, megváltoztatását, illetve törlését.

A látogató az adatkezeléshez történő hozzájárulását bármikor módosíthatja, illetve visszavonhatja.

Az adatfeldolgozás általában gépi úton történik. Az adatkezelés céljának teljesülésével egyidejűleg az adatok törlését a jogszabályi előírások alapján kell elvégezni. Az adatok akkor továbbíthatóak, valamint a különböző adatkezelések akkor kapcsolhatóak össze, ha a látogató ahhoz hozzájárult, vagy törvény azt megengedi, és ha az adatkezelés feltételei minden egyes személyes adatra

nézve teljesülnek. Az adatkezelések megvalósítása előtt a szolgáltatónak - a jogszabályi előírások figyelembevételével - érthető és egyértelmű tájékoztatást kell közzé tennie az adatfelvétel módjáról, céljáról és - az adatszolgáltatás önkéntessége esetén - az önkéntes jelleg feltüntetéséről.

4. A SZEMÉLYES ADATOK KEZELÉSÉVEL KAPCSOLATOS ÉRTELMEZŐ MEGJEGYZÉSEK

Amikor látogatóink az autovillcentrum.hu oldalain tartózkodnak, általában megtehetik ezt anélkül, hogy fel kellene fedniük saját kilétüket, vagy bármilyen személyes jellegű adatot kellene megadniuk. Vannak azonban olyan oldalak és alkalmak, amikor az Autó-Vill Centrum KFT. által kínált szolgáltatás teljes körű igénybevételéhez szükségessé válhat a látogatók bizonyos személyes adatainak (például nevének, postacímének, telefonszámának vagy e-mail címének) megadása, illetve ismerete.

Személyes azonosításra alkalmas adatokon, információn azokat a természetes személyekre vonatkozó személyes adatokat értjük, melyek segítségével valakit személyében azonosítani lehet, valakivel kommunikációs kapcsolatba lehet kerülni, vagy valakinek meg lehet határozni a fizikai elérhetőségét - : név, lakáscím, postacím, telefonszám, faxszám, e-mail cím.

Nem minősülnek személyes adatnak azok az anonim információk, melyeket a személyes azonosíthatóság kizárásával gyűjtenek és természetes személlyel nem hozhatóak kapcsolatba, illetve azok a demográfiai adatok sem minősülnek személyes adatnak, melyeket úgy gyűjtenek, hogy nem kapcsolják hozzá azokat azonosítható személyek személyes adataihoz, s ezáltal nem állítható fel kapcsolat természetes személlyel. Általános elvként nyilvánítjuk ki, hogy minden olyan esetben, amikor személyes adatokat kérünk látogatóinktól, a szükséges tájékoztató szöveg elolvasása és értelmezése után szabadon dönthetnek arról, megadják-e a kért információkat. Meg kell azonban jegyeznünk, hogy amennyiben valaki nem adja meg személyes adatait, olykor előfordulhat, hogy nem tudja az adott, személyes adat megadásához kötött szolgáltatást igénybe venni.

Az Autó-Vill Centrum KFT. semmilyen körülmények között nem gyűjt különleges adatokat, amelyek faji eredetre, nemzeti, nemzetiségi és etnikai hovatartozásra, politikai véleményre vagy pártállásra, vallásos vagy más meggyőződésre, egészségi állapotra, kóros szenvedélyre, szexuális életre, valamint büntetett előéletre vonatkoznak. Jelen Szabályzat a látogatók nem nyilvánosságra szánt, hanem a Autó-Vill Centrum KFT. rendelkezésére bocsátott személyes adatainak védelmével kapcsolatos. Ha valaki önszántából nyilvánosságra hozza saját személyes adatait vagy azok egy részét, az ilyen információkra a Szabályzat hatálya nem terjed ki. Amennyiben az autovillcentrum.hu egyes oldalain regisztrációra kérjük látogatóinkat, minden esetben feltüntetjük, hogy mely adatokat, milyen célból és feltételek mellett kérjük "kötelező" jelleggel megadni. A kötelező kifejezés jelen

esetben nem az adatfelvétel kötelező jellegére utal, hanem arra, hogy vannak olyan rekordok, amelyek kitöltése nélkül a regisztráció sikerrel nem zárulhat, így bizonyos mezők kitöltetlenül hagyása, vagy nem megfelelő kitöltése a regisztráció elutasításához vezethet. A kötelezően kért adatokat azonban olyan általánosított formában kérjük látogatóinktól, hogy azok semmilyen személyes azonosításra nem lehetnek alkalmasak. A látogatóink által biztosított személyes, illetve egyéb adatokat nem egészítjük ki és nem kapcsoljuk össze más forrásból származó adatokkal, vagy információval. Amennyiben a jövőben különböző forrásokból származó adatok ilyenfajta összekapcsolására kerülne sor, ezt a tényt kizárólag a megfelelő tájékoztatást követően,

előzetesen adott látogatói hozzájárulás esetén tesszük meg. Amennyiben az autovillcentrum.hu egyes szolgáltatásait és oldalait az Autó-Vill Centrum KFT. a vele üzleti kapcsolatban álló

cégekkel állíttatja elő, illetve üzemelteti, és az ilyen szolgáltatás során személyes adatok gyűjtésére kerül sor, akkor az adatok ugyanúgy a Autó-Vill Centrum KFT. felhasználási, adatkezelési jogkörébe tartoznak, mint amikor az ilyen információkat saját maga gyűjti és tárolja. Az effajta együttműködés során a Autó-Vill Centrum KFT. üzemeltető partnere - a Autó-Vill Centrum KFT. nevében és képviseletében eljárva a Autó-Vill Centrum KFT. javára - gyűjti a személyes

adatokat, és a jelen Szabályzat hatálya kiterjed az ilyen esetekre is.

A látogatóink által rendelkezésünkre bocsátott személyes adatokat ez irányú felhatalmazás hiányában semmilyen körülmények között nem adjuk harmadik fél számára tovább. A szolgáltatások teljes körű megvalósításához azonban olykor szükség van arra, hogy látogatóink bizonyos személyes adatait harmadik fél részére - ideiglenes jelleggel - a szükséges hozzájárulás megadása esetén -

adatfeldolgozás vagy adatkezelés céljából - átadjuk. Amennyiben szolgáltatási oldalainkon például online fizetésre kerül sor, a fizetéshez szükséges hitelkártya számát továbbítjuk a pénzintézeti szolgáltató felé, de a hitelkártya számot nem őrizzük meg. Ha az autovillcentrum.hu oldalain olyan vásárlásra kerül sor, melynek eredményeként a megvásárolt terméket nem a Autó-Vill Centrum KFT. saját eszközeivel jutatja el a vásárló számára, a kiszállítást végző - a szolgáltatás oldalán feltüntetett - partnervállalat számára átadjuk a szállítandó terméket, annak árát, a címzett nevét és postai címét, de a csomagszállító partnerünk ezeket az adatokat a szállítás kivételével nem használhatja fel más célokra. Az adattovábbításhoz való hozzájárulás nélkül nincsen lehetőség a személyes adatok ilyenfajta kezelésére. Amennyiben az arra feljogosított hatóságok a jogszabályokban előírt módon (bűncselekmény gyanújával, hivatalos adat lefoglalási határozatban) kérik fel személyes adatok átadására a szolgáltatót, az Autó-Vill Centrum KFT. - törvényi kötelezettségének eleget téve - átadja a kért és rendelkezésre álló információkat. Amennyiben látogatóink személyes adatokat bocsátanak a rendelkezésünkre, minden szükséges lépést megteszünk, hogy biztosítsuk ezeknek az adatoknak a biztonságát - mind a hálózati kommunikáció (tehát online adatkezelés) során, mind az adatok tárolása, őrzése (tehát offline adatkezelés) során. Amennyiben olyan szolgáltatásokról van szó, amelynek során, személyes adatokat (pl. hitelkártyaszámot) kell az ügyfeleinknek online módon elküldeniük a szolgáltatás igénybevételéhez, az ilyen üzenetek számára megfelelő védelmet nyújtó csatornát (SSL-alapú csatlakozást) biztosítunk. A személyes adatokhoz csak az illetékes munkaköröket betöltő személyek férhetnek hozzá - magas szintű hozzáférési kontrollok alkalmazása mellett.

Az adatkezelő a következő adatfeldolgozókat veszi igénybe tevékenysége során: során:GLS Futárszolgálat

:

Amennyiben látogatóinknak bármilyen kérdése merülne fel a biztonsági előírásokkal kapcsolatban, kérjük,

küldjön egy e-mail üzenetet a vállalat biztonsági kérdésekkel felelős munkatársának az alábbi címen:

info@autovillcentrum.hu

A személyes adatok változtatása, törlése

Az Autó-Vill Centrum KFT. az autovillcentrum.hu szerkesztőségén keresztül biztosítja, hogy a látogatók elérhessék, javíthassák és kiegészíthessék saját személyes adataikat azokon a kommunikációs csatornákon keresztül és ugyanolyan lehetőségek biztosításával, melyek révén a személyes adataikat korábban a rendelkezésünkre bocsátották. Ezáltal szeretnénk biztosítani azt, hogy ezek az ügyfeleink személyes adatai mindig frissek, pontosak és időszerűek legyenek. A személyes adatok változásáról ügyfeleink értesítést küldhetnek a Autó-Vill Centrum KFT. ügyfélszolgálatára is.

info@autovillcentrum.hu –ra.

Ha bármelyik ügyfelünk kéri, hogy személyes adatait töröljük ki saját rendszerünkből (természetesen bizonyos esetben vállalva azt, hogy attól fogva nem, vagy nem olyan módon tudja igénybe venni azt a szolgáltatást, amelyhez ezek az adatok tartoztak), ezt 8 munkanapon belül teljesítjük úgy, hogy az adatbázisainkból kitöröljük a megfelelő, látogató által megjelölt rekordokat.

A személyes adatok helyesbítése:

Ha a személyes adat a valóságnak nem felel meg, és a valóságnak megfelelő személyes adat az adatkezelő rendelkezésére áll, a személyes adatot az adatkezelő helyesbíti. A személyes adatot törölni kell, ha

a) kezelése jogellenes;

b) az érintett kéri;

c) az hiányos vagy téves - és ez az állapot jogszerűen nem orvosolható -, feltéve, hogy a törlést törvény nem zárja ki;

d) az adatkezelés célja megszűnt, vagy az adatok tárolásának törvényben meghatározott határideje lejárt;

e) azt a bíróság vagy a Hatóság elrendelte.

Törlés helyett az adatkezelő zárolja a személyes adatot, ha az érintett ezt kéri, vagy ha a rendelkezésére álló információk alapján feltételezhető, hogy a törlés sértené az érintett jogos érdekeit. Az így zárolt személyes adat kizárólag addig kezelhető, ameddig fennáll az az adatkezelési cél, amely a személyes adat törlését kizárta. Az adatkezelő megjelöli az általa kezelt személyes adatot, ha az érintett vitatja annak helyességét vagy pontosságát, de a vitatott személyes adat helytelensége vagy pontatlansága nem állapítható meg egyértelműen.

5. A SZEMÉLYES ADATOK GYŰJTÉSÉT IGÉNYLŐ SZOLGÁLTATÁSOK

Regisztrációs oldalak, megrendelőlapok

Az Autó-Vill Centrum KFT. az autovillcentrum.hu oldalain nyújtott szolgáltatásainak igénybevételéhez bizonyos esetekben szükség lehet elektronikus regisztrációs formanyomtatványok kitöltésére. Az ilyen oldalakon a kapcsolatfelvételhez szükséges személyes adatokat (nevet, postacímet, e-mail címet, telefonszámot) kérjük el. Olykor kérünk egyéb adatokat is (pl. demográfiai információkat), de arra mindvégig törekszünk, hogy a kért többletinformáció mértéke és mélysége arányban álljon a szolgáltatás igénybevételével szerezhető előnyök mértékével. Amennyiben fizetős szolgáltatás igénybevételéhez kérünk személyes, adatokat megadni, úgy olyan további személyes adatokat is elkérhetünk, mint a szállítási cím, hitelkártya száma stb. Ezekre az adatokra a fizetési

folyamat teljesítése, lezárása, illetve az értesítési és szállítási kötelezettségek szerződésszerű teljesítése végett van szükség.

Anonim látogatóazonosító (cookie) elhelyezése

Az anonim látogatóazonosító (cookie) egy olyan egyedi - azonosításra, illetve profilinformációk tárolására alkalmas - jelsorozat, melyet a szolgáltatók a látogatók számítógépére helyeznek el. Fontos tudni, hogy az ilyen jelsorozat önmagában semmilyen módon nem képes az ügyfelet, azaz a látogatót azonosítani, csak a látogató gépének felismerésére alkalmas. Név, e-mail cím vagy bármilyen más személyes információ megadása nem szükséges, hiszen az ilyen megoldások alkalmazásakor a látogatótól a szolgáltató nem is kér adatot, az adatcsere voltaképpen gépek között történik meg.

A hálózat világában a személyhez kötődő információkat, a testreszabott kiszolgálást csak akkor lehet biztosítani, ha a szolgáltatók egyedileg azonosítani tudják ügyfeleik szokásait, igényeit. Az anonim azonosításhoz azért fordulnak a szolgáltatók, hogy egyfelől többet tudhassanak meg az ügyfelek információhasználati szokásairól abból a célból, hogy tovább javíthassák szolgáltatásaik színvonalát, illetve másfelől kínálhassák ügyfeleiknek a testre szabási lehetőségeket. Amennyiben nem szeretné, hogy ilyen azonosító jel kerüljön az Ön számítógépére, módja van a böngészőjét úgy beállítani, hogy az ne engedje meg az egyedei azonosító jel elhelyezését az Ön gépére. Ebben az esetben a

legtöbb szolgáltatásunkat ugyanúgy igénybe veheti, de bizonyos esetekben (például a testreszabott megoldásokat kínáló oldalainkon) nem tudjuk igényeinek figyelembe vételével a legteljesebb mértékben kiszolgálni Önt. A webes szolgáltatások során keletkező naplóállományok (logfile-ok) elemzése több szempontból is hasznos információkat nyújt a szolgáltatók számára. A naplóállományokban a szolgáltatást végző szerverek a látogatók által küldött kérésekről olyan adatokat rögzítenek, mint a kérést küldő számítógép dinamikus IP-címe, a használt böngésző típusa, a kérés ideje, a kért oldal címe stb. Az ilyen információk személyes azonosítására nem alkalmasak. Ezeket az adatokat trendelemzésekhez, oldalstatisztikák készítéséhez, a szolgáltatások

adminisztrálásához, a látogatók "mozgásának" elemzéséhez használjuk fel, melyek szolgáltatásaink

színvonalának emeléséhez segíthetnek hozzá. Az így nyert adatsorokat személyes azonosításra alkalmas, más forrásból származó információkkal nem kapcsoljuk össze.

Linkek

Az autovillcentrum.hu oldalain több utalás, ugrópont található más cégek által fenntartott oldalakra, ahol az Autó-Vill Centrum KFT.-nek semmilyen befolyása nincs a személyes adatok kezelésével kapcsolatos gyakorlatra. Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy ha ilyen ugrópontokra kattintatnak, más cégek oldalaira kerülnek át. Ilyen esetekben - ha szükségét érzik - olvassák el az oldalak szolgáltatóinak nyilatkozatát a személyes adatok védelmével kapcsolatban.

Jelen Szabályzat csak az autovillcentrum.hu Domain alatt található oldalra érvényes.

Online kérdőíves vizsgálatok

Időről-időre megjelentetünk olyan kérdőíveket, melyek kitöltése teljesen önkéntes. Az önkéntes jelleg

feltüntetésére minden esetben sor kerül. Az önként jelentkező válaszadóktól csak abban az esetben kérünk személyes címzési adatokat (személynév, postacím), ha a kérdőívek kitöltéséhez személyre szóló információt kell elküldenünk (pl. a felméréshez kapcsolódó nyeremény esetén). A kérdőíves felmérések célja legtöbbször az, hogy szolgáltatásaink színvonalának javításához, fejlesztéséhez megismerhessük ügyfeleink véleményét.

6. GYEREKEK SZEMÉLYES ADATAINAK KEZELÉSE

Bár az Autó-Vill Centrum KFT. nem kínál kifejezetten 14 éven aluli gyerekek számára szánt szolgáltatást, ezúton kijelenti, hogy nem gyűjt és nem kezel 14 éves aluli gyermekekről személyes adatokat. Amennyiben 14 éven aluli gyermek személyes adatainak kezelésére vonatkozó igény merül fel a látogatói oldalon, csak abban az esetben lehetséges ilyen adatok rögzítése, amennyiben megfelelően kiállított ellenőrizhető formájú szülői, vagy más törvényes képviselői beleegyezés, hozzájárulás áll rendelkezésünkre. Ilyen felhatalmazás hiányában gyerekek

személyes adatait nem rögzítjük (még akkor sem, ha ennek hiányában a szolgáltatást nem lehet igénybe venni).

7. VÁLASZTÁSI LEHETŐSÉG BIZTOSÍTÁSA (FEL- ÉS LEIRATKOZÁS)

Az Autó-Vill Centrum KFT. a vonatkozó jogszabályok tiszteletben tartásával vállalja, hogy ügyfelei számára bármilyen üzenetet, hírlevelet csak az ügyfelek előzetes, egyértelmű és kifejezett hozzájárulása esetén küld, és mindig biztosítja az effajta kommunikációs szolgáltatások megszüntetésének lehetőségét. Azok az ügyfelek, akik az oldalainkon kínált hírlevél-szolgáltatás megrendelése után bármikor úgy döntenek, hogy nem szeretnék tovább hírleveleket kapni, egy e-mail üzenet segítségével vagy a 4026 Debrecen Pesti út 15 címre megküldött kérelemmel bármikor, korlátozás nélkül és ingyenesen lemondhatják a szolgáltatás igénybevételét. Az e-mail címet ugyanazon a weboldalon találhatják meg, amely oldalon az adott szolgáltatást megrendelték. Az Autó-Vill Centrum KFT. a hozzájáruló nyilatkozatot tevő személyek személyes adatairól nyilvántartást vezet. Az ebben a nyilvántartásban rögzített adat csak a hozzájáruló nyilatkozatban foglaltaknak megfelelően, annak visszavonásáig kezelhető, és harmadik fél számára kizárólag az érintett személy előzetes hozzájárulásával adható át.

Speciális ajánlatok küldése

Regisztrációhoz kötött szolgáltatásaink területén az új ügyfeleinknek egy első üdvözlő üzenetet küldünk, melyben olykor a szolgáltatáshoz fontos információkat is közlünk (például felhasználói név és jelszó megerősítése). Ügyfeleink számára - hozzájárulásuktól függően - bizonyos időközönként tájékoztató célú körleveleket küldünk új szolgáltatásainkról, speciális ajánlatainkról stb. Amennyiben ügyfeleink nem akarják az ilyen promóciós leveleket a továbbiakban fogadni, bár korábban e szándékukat nem jelezték, lemondhatják azokat ugyanolyan módon és csatornán keresztül, ahogy a szolgáltatást igénybevételét kezdeményezték.

Személyre szabott reklámok/tartalmak

A felhasználók érdeklődési körének megfelelően az Autó-Vill Centrum KFT. személyre szabott reklámokat jeleníthet meg a honlap látogatása során letöltött oldalakon, vagy személyre szabott reklámokat küldhet a felhasználónak emailben, amelyek egyben számára hasznosabb, érdekesebb információkkal szolgálnak. A hirdetési felületek és a személyre szabott tartalmak kiosztása gép által történik, a kiosztás során személyes adatok nem kerülnek átadásra, feldolgozásra, az adatok elemzése, vizsgálata nem szükséges.

Értesítés szolgáltatások tartalmának változásáról

Amennyiben valamely szolgáltatáshoz kapcsolódóan a szolgáltatás tartalmát, minőségét, igénybevételi lehetőségeit érintő változásokról kell információt továbbítanunk ügyfeleink számra, akkor a látogatói érdekek figyelemmel kísérése és érvényesítése céljából tájékoztatási kötelezettségünknek eleget téve e-mail értesítést küldünk. Az ilyen szolgáltatás-értesítéseket minden ügyfelünk számára elküldjük, az ilyen "értesítési listáról" nem lehet leiratkozni, mert az a szolgáltatással kapcsolatos, látogatói érdekeket érvényre juttató tájékoztatást megvalósító elemi kommunikációs igényeket elégíti ki. Mindazonáltal az Autó-Vill Centrum KFT. vállalja, hogy az ilyen kommunikációs lehetőségeket csak a szükséges mértékben veszi igénybe, és az ilyen lehetőségeket marketing célokra nem használja fel.

Az Autó-Vill Centrum KFT. bizonyos szolgáltatásaihoz kapcsolódóan adott időközönként tájékoztató anyagokat küldünk ki ügyfeleinknek, melyekben a szolgáltatásokhoz kapcsolódó újdonságokról adunk hírt. Azok az ügyfelek, akik nem kívánnak ilyen leveleket kapni, egy ezt a szándékot tudató e-mail elküldésével a jövőben bármikor lemondhatják ezt a tájékoztató szolgáltatást.

8. GYŰJTÖTT ADATOK, JOGALAPOK, CÉLOK

Az adatkezelés a felhasználók önkéntes, tájékozott, és határozott hozzájárulása alapján történik.

Az adatkezelés jogalapja: Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi

CXII. törvény 5. § (1) bekezdés a) pontja alapján az érintett önkéntes hozzájárulása.

A kezelt személyes adatok köre: A név, irányítószám, város, utca és házszám, telefon-, faxszám,

mobiltelefonszám, e-mail cím.

Az adatkezelés célja:

1. Az Autó-Vill Centrum KFT. autovillcentrum.hu oldalon üzemeltetett Webáruház használatának, a számlázás és az áru házhozszállításának biztosítása

2. Az autovillcentrum.hu oldalon regisztráló felhasználók részére direkt marketing anyagok (papír alapú, e-mail, SMS) eljuttatása

3. Információszerzés a partnerink szolgáltatásainkkal kapcsolatos megelégedettségéről, véleményéről, a célból, hogy jobb minőségű, testre szabottabb szolgáltatásokat nyújthassunk számukra.

Az adatkezelés időtartama: A felhasználó által megadott adatok esetében, a felhasználó önkéntes döntése

alapján, törlési igényének beérkezésétől számított 8 munkanapon belül töröljük az adatokat. Amennyiben a felhasználó jogellenesen, megtévesztően használ személyes adatot, vagy bűncselekményt valósít meg, az Autó-Vill Centrum KFT. a regisztráció törlésével egyidejűleg valamennyi személyes adatát a tudomásszerzéssel egyidejűleg azonnal törölheti.

A személyes adatok törlése: A törlési igényt e-mailben az info@autovillcentrum.hu címre kell eljuttatni. Autó-Vill Centrum KFT. a törlési igény beérkezésétől számított 8 munkanapon belül törli az adatokat. Törlés esetén a profilban szereplő adatok nem állíthatóak helyre. A törlésről az érintettet, továbbá mindazokat értesíteni kell, akiknek korábban az adatot adatkezelés céljára továbbították. Az értesítés mellőzhető, ha ez az adatkezelés céljára való tekintettel az érintett jogos érdekét nem sérti. Ha az adatkezelő az érintett törlés iránti kérelmét nem teljesíti, a kérelem kézhezvételét követő 25 napon belül írásban vagy az érintett hozzájárulásával elektronikus úton közli a törlés iránti kérelem elutasításának ténybeli és jogi indokait. A törlés iránti kérelem elutasítása esetén az adatkezelő tájékoztatja az érintettet a bírósági jogorvoslat, továbbá a Hatósághoz fordulás lehetőségéről.

Az adatkezelési szabályzat módosításának lehetősége:

Az Autó-Vill Centrum KFT. fenntartja magának a jogot, hogy jelen adatkezelési szabályzatot a felhasználók előzetes értesítése mellett, a jogszabályi előírások megtartásával, egyoldalúan módosítsa. Felhasználó a szolgáltatásnak a módosítás hatálybalépését követő használatával

elfogadja a módosított adatkezelési szabályzatot.

9. A FELHASZNÁLÓK JOGAI SZEMÉLYES ADATAIK KEZELÉSÉVEL KAPCSOLATBAN

Személyes adatai kezeléséről a felhasználók tájékoztatást kérhetnek. Az adatkezelő kérésre tájékoztatást ad az érintettnek az általa kezelt adatairól, azok forrásásáról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az adatfeldolgozó nevéről, címéről (székhelyéről) és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, továbbá arról, hogy kik és milyen célból kapják vagy kapták meg az adatokat. A tájékoztatás iránti kérelmet e-mailben az info@autovillcentrum.hu címre kell eljuttatni, amire 8 munkanapon belül választ kap az érintett. A felhasználók kérhetik adataik törlését, az adatkezelés időtartama pont alatt meghatározottak szerint. Az adatkezelő - ha belső adatvédelmi felelőssel rendelkezik, a belső adatvédelmi felelős útján - az adatvédelmi incidenssel kapcsolatos intézkedések ellenőrzése, valamint az érintett tájékoztatása céljából nyilvántartást vezet,

amely tartalmazza az érintett személyes adatok körét, az adatvédelmi incidenssel érintettek körét és számát, az adatvédelmi incidens időpontját, körülményeit, hatásait és az elhárítására megtett intézkedéseket, valamint az adatkezelést előíró jogszabályban meghatározott egyéb adatokat Az adatkezelő az adattovábbítás jogszerűségének ellenőrzése, valamint az érintett tájékoztatása céljából adattovábbítási nyilvántartást vezet, amely tartalmazza az általa kezelt személyes adatok továbbításának időpontját, az adattovábbítás jogalapját és címzettjét, a továbbított személyes adatok körének meghatározását, valamint az adatkezelést előíró jogszabályban meghatározott egyéb adatokat. Az adatkezelő köteles a kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, legfeljebb azonban 25 napon belül, közérthető formában, az érintett erre irányuló kérelmére írásban megadni a tájékoztatást. A tájékoztatás ingyenes, ha a tájékoztatást kérő a folyó évben azonos

adatkörre vonatkozóan tájékoztatási kérelmet az adatkezelőhöz még nem nyújtott be. A tájékoztatás megtagadása esetén az adatkezelő írásban közli az érintettel, hogy a felvilágosítás megtagadására a 2011. évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról mely rendelkezése alapján került sor. A felvilágosítás megtagadása esetén az adatkezelő tájékoztatja az érintettet a bírósági jogorvoslat, továbbá a Hatósághoz fordulás lehetőségéről. Az elutasított kérelmekről az adatkezelő a Hatóságot évente a tárgyévet követő év január 31-éig értesíti.

10. JOGÉRVÉNYESÍTÉSI LEHETŐSÉGEK

A felhasználó jogérvényesítési lehetőségeit az Adatvédelmi törvény valamint a Ptk. alapján bíróság előtt gyakorolhatja, valamint kérheti az adatvédelmi biztos segítségét is. Az érintett az esetleges adatkezelési panasza esetén a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (postacím: 1530 Budapest, Pf. 5., székhely: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c., honlap: www.naih.hu, telefon: 06-1-391-1400, e-mail cím: ugyfelszolgalat@naih.hu) fordulhatBármilyen, az adatkezelő és érintett között az adatkezeléssel kapcsolatban felmerülő jogvita esetén az érintett lakóhelye, illetve tartózkodási helye szerint illetékes törvényszék rendelkezik kizárólagos illetékességgel. További kérdéssel, illetve észrevételeivel keresse az üzemeltető munkatársát az info@autovillcentrum.hu e-mail címen.

Debrecen, 2018. 05. 24.