Töltő

Nézet:
Sorrend:
Sorrend:

Röviden az akkumulátor töltésére használt töltőkről


Az akkumulátorokkal egyidős probléma, hogy azokat időnként fel kell tölteni. Néha azért mert valamilyen fogyasztó véletlen bekapcsolva maradt és az teljesen lemerítette, de ma már gyakori probléma, hogy a rövid utak során a kizárólag városban használt autók több elektromos energiát fogyasztanak, mint amennyit működésük során termelni tudnak.


Így az autóban lévő akkumulátor szépen lassan lemerül. Ezeknél az autóknál érdemes havonta egyszer egy hosszabb karbantartó töltés beiktatni.

Megérkeztünk ennek a kategóriának a témájához, az akkumulátor töltő berendezésekhez.

A kategóriában a legegyszerűbb robosztus kivitelű transzformátoros töltőktől kezdve, az „okostöltőkig” sok hasznos termék megtalálható.

Kedvére szemezhet az is akinek műhelye, vagy több állásos garázsa van, ahol esetleg több akkumulátort is fel kell tölteni.

Ne feledkezzünk meg a motorkerékpárok töltéséről sem! Ezekben általában kisebb kapacitású akkuk vannak. Jellemzően 5-15Ah körüliek. Az autós akkumulátortöltők nagy része ezeket az akkumulátorokat feltöltés során tönkre teszik. A kapcsoló üzemű tápegységekkel működő könnyű és sokrétű feladatra szánt okostöltők, jellemzően erre a feladatra is alkalmasak.
Sőt, számos okostöltő képes a nagyon régi 6V-os akkumulátorokat is feltölteni!