Bikázó - vészindító kábelek, csipeszek

Nézet:
Sorrend:
Sorrend:

Bikázni biztonságosan! (Bikázás, lemerült akkumulátor miatt indításra képtelen autó összekötése külső akkumulátorral vagy másik autóval). Lehetséges külső áramforrásról is bikázni, ide kattintva ezeket a termékeket találja meg.

Akár, ha lemerült az akkumulátor az autónkban és bikázni szeretnénk, vagy valami miatt az akkumulátor kivezetéseire akarunk csipesszel elektromos csatlakozást végezni, akkor ebben a kategóriában szereplő termékekre lesz szükség. Nagyon fontos a csipesz kiválasztásakor tudnunk, hogy mit fogunk későbbiekben bikázni.

A csipesz és a hozzá kapcsolódó vezeték erősen behatárolja, hogy mire lesz alkalmas. Míg a kisebb méretű csipeszek és vékonyabb vezetékű (és nem a szigetelés vastagságát kell figyelni ebben az esetben) indítókábelek csak személyautók indítására alkalmas, addig erőteljesebb csipeszek és vastagabb vezetékkel ellátott bikakábelek akár egy teherautó vagy egy kamiont is elindítanak.

Fontos tudni, hogy indításkor nagy áramokat kell szállítani ezeken a vezetékeken. Ha gyenge a csipesz vagy vékony a vezeték, akkor ezek az áramok nem tudnak áthaladni, így nem fogják segíteni az indítást, szélsőséges esetben még túl is melegítik a csipeszes csatlakozást vagy a vezetéket.

Ezen kívül a kategóriában megtalálhatóak még a krokodilcsipeszek is, amelyekkel kisebb fogyasztókat, próbalámpát vagy éppen mérőszközt kötünk be a mérés folyamán.