Autóriasztók - kiegészítők

Nézet:
Sorrend:
Sorrend:

Amit el akarnak lopni, el is fogják, csak az nem mindegy mennyi nehézséggel!

Az autógyártók is egyre hatékonyabban védekeznek az autó eltulajdonítása/ellopása ellen, azonban ezek nagyon nagy számban kerülnek az utakra, könnyen kiismerhetők és ezek után hatástalaníthatóak.

Mióta egyre nagyobb divat a kulcs nélküli indítás, azóta sok esetben még könnyebb az autó tolvajok dolga, mert bizonyos esetekben a „kulcs” jelei rögzíthetőek és ezzel nyithatóak és indíthatóak az autók. Pontosan ebből az okból kifolyólag a sofőr lett az egyik leggyengébb elem a láncszemben. Az utólagos riasztóknak mai napig van jogosultságuk, hiszen minél több a „macera” egy autóval, annál könnyebben fog másik autót választani az aki rosszban sántikál.

Ezeken a rendszereknek vannak kiegészítői is ebben a kategóriában, úgy mint a kulcstartós azonosítás, ultrahangos kiegészítő vagy késleltető modul. Lehet fokozni még a biztonságot rejtett GPS alapú nyomkövetéssel is. Ezek jellemzően már saját akkuval is rendelkeznek így az autó akkujának a lekötése után még bizonyos ideig lekérdezhető az autó pozíciója.