Gégecsövek - hajlékony PVC műszaki csövek - hálós kábelvédő csövek

Nézet:
Sorrend:
Sorrend:

Sokszor túlzottan alulértékeltek a vezetékek, kábelek védőcsövei. Egyrészt esztétikailag sem szép (ez a kevésbé lényeges szempont), másrészt a vezetékek, kábelek megfelelő mechanikai védelméről gondoskodni kell. Bár az akkumulátorban lévő 12V alapvetően veszélytelen az emberre, de a benne lévő teljesítmény bizony bőven elegendő arra, hogy egy meghibásodott szigetelés esetén a vezeték felizzásával akár az egész autó kigyulladhasson.

Komolyan kell venni tehát a szigetelés fontosságát. A hasított gégecsövek szinte százszázalékig egyeduralkodók lettek, könnyen kezelhetőek, méretre szabhatóak. Bár a webshopunkban még nem elérhetőek, de mechanikai védelemként szolgálnak még a hajlékony műszaki védőcsövek (fekete mipolán csövek), amelyekbe szintén vezetékeket lehet húzni és úgy megfelelő szigetelést lehet biztosítani. Hajlékonyabbak mint a hasított gégecsövek, viszont zártságuk miatt nehezebb kezelni, nehezebb beléjük vezetéket húzni.

Bár nálunk még egyelőre nem kapható, de a gégecsövekből létezik erősített kivitelű fémbetétes, ami extrém mechanikai hatások ellen is véd!