Mérőórák

Nézet:
Sorrend:
Sorrend:

Valamirevaló tuning nem létezik megfelelő műszerek nélkül.


Sokszor azért vásárolnak plusz műszereket a műszerfalra, mert egyszerűen jól néz ki. Azt ki lehet jelenteni, hogy vannak olyan műszerek, amelyeket az autógyártók valamilyen megfontoltságból kihagynak az autókból, de az érdeklődő vagy hozzáértő tulajdonos számára sokszor nagyon sok üzenetet közvetít, sőt akár meghibásodást is el lehet kerülni valamilyen rossz érték idő előtti felfedezésével. Ezek a műszerek a legjellemzőbben következők lehetnek: akkumulátor feszültség, hűtőfolyadék hőmérséklet, olajnyomás, olajhőmérséklet, fordulatszám mérő, turbónyomás, üzemóra számláló. A megjelenésüket illetőleg analóg illetve digitális valamint találkozhatunk kombinált műszerekkel is. Kerek házban 52mm átmérővel beépíthetők.


Néhány szót, hogy miért is lehet hasznos egy ilyen műszer? Az olajnyomás mérése esetén idejében fel lehet fedezni egy esetleges kenési elégtelenséget, így időben megelőzhetőek a nagyobb motorkárok.


Az feszültség kijelző műszerrel az akkumulátor állapotát és a töltést lehet figyelemmel kísérni. Ezzel a műszerrel idejében megfigyelhető egy töltési bizonytalanság, így kevesebb az esély a hoppon maradásnak a lemerült akku miatt. (A webáruházunkban kapható szivargyújtó töltőbe épített töltés ellenőrző is)