Gépjármű villamosság közérthetően érdeklődőknek és hozzáértőknek.

Osram Night Breaker Laser

Auto-Vill Centrum
2021.08.16 13:49

"Ne csak nézz, láss is" az OSRAM NIGHT BREAKER LASER H szériákkal!

Avagy hogyan lássunk jobban szürkületben és éjjel?

Erős halogén fény, a magas igényekhez

Fedezzétek fel a NIGHT BREAKER LASER új generációját – az OSRAM legfényesebb halogén járműlámpáját! Innovatív lézeres ablációs technológiával ezek a fényszórók a törvényben előírt minimumnál akár 150%-kal fényesebben világítanak. A precíziós mérnöki munkával tervezett izzószál extra fényerőt biztosít. A lámpák így a törvényben előírt minimumnál akár 150 méterrel hosszabb fénykévét és 20%-kal fehérebb fényt biztosít számotokra. A több fény és a jobb láthatóság segíti a járművezetőt a közlekedés veszélyeinek gyorsabb felismerésében és megelőzésében. Végül, de nem utolsósorban bemutatjuk az OSRAM NIGHT BREAKER LASER-t meggyőzően egyedi dizájnú, lézergravírozott terméknévvel, és teljes termékcsaláddal (H1, H3, H4, H7, H8, H11, HB3, HB4). Az ideális lámpa azoknak a sofőröknek, akik tisztában vannak vele, mit jelent egy nagy teljesítményű járműlámpa.

  

OSRAM NIGHT BREAKER termékeink és elérhetőségeik

Szeretnénk Nektek listázni, hogy milyen izzók érhetők el nálunk. A termékek megnevezése mögött találjátok a linket, amely elvezet Titeket az adott oldalra ahol meg tudjátok rendelni a keresett OSRAM izzót.

H1

 - OSRAM H1 NIGHT BREAKER LASER: https://www.autovillcentrum.hu/OSRAM-H1-12V-55W-Night-Breaker-Laser

 - OSRAM COOL BLUE INTENSE: https://www.autovillcentrum.hu/Osram-Cool-Blue-Intense-64150CBI-H1

H3

 - OSRAM H3 NIGHT BREAKER: https://www.autovillcentrum.hu/Osram-H3-12V-55W-150-64151NL

H4

 - OSRAM NIGHT BREAKER LASER: https://www.autovillcentrum.hu/H4-OSRAM-Night-Braker-LASER-12V-60/55W

H7

 - OSRAM H7 NIGHT BREAKER SILVER: https://www.autovillcentrum.hu/OSRAM-H7-12V-55W-Night-Breaker-Silver

 - OSRAM H7 COOL BLUE BOOST: https://www.autovillcentrum.hu/Osram-H7-12V-80W-50-CBB-5000-K-Off-Road

 - OSRAM H7 NIGHT BREAKER +150%: https://www.autovillcentrum.hu/Osram-night-breaker-par-H7-12V-55W-150

H8

 - OSRAM H8 NIGHT BREAKER LASER: https://www.autovillcentrum.hu/OSRAM-H8-12V-35W-Night-Breaker-Laser

 

 - OSRAM H8 NIGHT BREAKER UNLIMITED: https://www.autovillcentrum.hu/H8-12V-35W-Osram-nicht-breaker-unlimited

H9

 - OSRAM COOL BLUE BOOST: https://www.autovillcentrum.hu/Osram-H9-12V-75W-50-5000-K-Cool-Blue-Boost

H11:

 - OSRAM NIGHT BREAKER SILVER: https://www.autovillcentrum.hu/Osram-H11-12V-55W-100

 - OSRAM NIGHT BREKER LASER: https://www.autovillcentrum.hu/Osram-H11-12V-55W-150-night-breaker

 - OSRAM COOL BLUE INTENSE: https://www.autovillcentrum.hu/H11-12V-55W-20-Osram-4200-K-cool-blue-par

HB3: 

 - OSRAM COOL BLUE BOOST: https://www.autovillcentrum.hu/Osram-Cool-Blue-Boost-HB3-12V-100W-5000K 

 

 

Izzó foglalat típus mustra

A személygépjárművekben az izzókkal sajnos meggyűlhet a bajunk, hiszen pont akkor éghet ki mikor éppen utazás előtt állunk vagy nagyon elfoglaltak vagyunk. Elkerülhetetlen ilyenkor az izzócsere, kellene egy másik, de vajon melyik típust is válasszuk?

Szeretnénk kicsit segíteni ebben Nektek. Alapjába véve egyik katalógusban sem találunk arra rá, hogy milyen izzó is kell egyes autó típusba. Mi azt javasoljuk, hogy ha van rá mód – főként türelmünk és egy pici kézügyességünk - vegyük ki az autóból az izzót és szemrevételezzük. Ugyanis így könnyen kideríthető, hogy milyen izzó is van az autóban az adott területen (főfényszóró, irányjelző). A főfényszórók esetén ez szerencsés manőver hiszen, ha sikerül kiszerelnünk az izzót, akkor csak annyi a teendők, hogy leolvassuk a rajta lévő jelzést. H1, H3, vagy H7 esetleg H4 és már rendelhetjük is. (https://www.autovillcentrum.hu/shop_search.php?search=OSRAM) A többi izzó csere esetben már kicsit izgalmasabb ez a történet, kitartást és türelmet kívánunk a kiszereléséhez. Azonban készítettünk egy kis rajzot, melyen jelöltük Nektek, hogy az autó bizonyos területein milyen izzó foglalat típusok fordulhatnak elő. Ha esetleg egy-egy területre vonatkozólag mégis csak rossz izzó foglalat típust kértetek tőlünk akkor sincs gond, ugyanis készséggel állunk rendelkezésetekre csere termékkel. (Kivételt képeznek ez alól a mechanikai sérülések, mint például ha elejtettétek a terméket, vagy ha beszerelésre került az izzó a rossz foglalatba.) Célunk, hogy megtaláljuk a számotokra legmegfelelőbb izzókat!

Lássuk tehát az izzó foglalatokat típusuk és helyük szerinti csoportosításban.

Miért válasszátok a NIGHT BREAKER emeltfényű izzókat?

  • A több fény lehetővé teszi a távolabbi látást, így hamarabb tud reagálni a volán sofőrje
  • Jobb láthatóságot eredményez az éjszaki sötétben és szürkületben egyaránt
  • A jelek, akadályok és veszélyek hamarabb felismerhetők s ezzel megelőzhetők, tárcabarát megoldás
  • Prémium minőség Németországban/USA –ban is egyaránt
  • Eredeti tartalék alkatrészminőség, amely meghaladja az összes ECE minimumkövetelményt

 

Az új OSRAM NIGHT BREAKER LASER megjelenése

Az új OSRAM NIGHT BREAKER LASER burája csak részben kék, az izzószál környékén teljesen víztiszta üveg megmaradt. Ez két hatást eredményezhet:

  1. a hasznos, irányított fény szinte maradéktalanul a foncsor fontos részeire jut
  2. a szóródó, a vetítési kép szempontjából nem annyira fontos fénynyaláb kicsi színezetet ad a fénynek. Ennek eredményében hidegebb, azaz pontosan 3600 Kelvin az izzó színhőmérséklete, ami ugyan kevésbé sárga színű, mint a hagyományos halogén izzóké.

 

Miért jobb a hagyományos halogén izzóktól az OSRAM NIGHT BREAKER LASER izzók?

Manapság már alaposan elterjedtek az alapfokú és a fejlett vezetéstámogató rendszerek, sőt a legtöbb új szalon autókhoz már ezen berendezések alapárasak. Az új piaci autók fényszórótechnikában is elég fejlettek mint korábbi társaik, de a halogénizzós megoldások még mindig igen elterjedtek bár egyszerűnek és gyengének tűnhetnek. Azonban szerencsére ma már van mód a fejlesztésekre a komfortosabb vezetési élmény eléréséhez, mely akár a régi akár az új autónk tekintetében egyaránt kivitelezhető. A legfontosabb vezetéstámogatónk mindenképpen az, ha tisztán és zavar mentesen láthatunk, ami mind a szürkületben mind a sötét napszakokban segítségünkre szolgál. Ma igen éles különbség látható a legfrissebb LEDes technológiával működő fényszórók és a halogénizzóval működő izzók között, akár több száz méteres bevilágított távolságokról is beszélhetünk. Elvégre hatalmas biztonságérzetet ad az, ha nem csak magunk előtt látjuk az utat, hanem akár 2-3 autóval előrébb is bevilágíthatunk, ugyanakkor a közlekedési táblák kontrasztossága, az erősebb fény visszatükröződés is ezen érzetet adja vissza számunkra. Ezt az OSRAM izzók mind garantálni tudják.

A hagyományos halogén izzókat egyesével dobozolják, azonban az OSRAM NIGHT BREAKER LASER izzókat párban csomagolják, átlátszó plasztik dobozos kivitelben. Valamivel drágább a költsége a hagyományos izzóknál, de ezt a hosszú élettartam valamint a vezetés közbeni biztonságérzet, kompenzálni tuja.

Az alacsonyabb kategóriájú izzók gyengébb fényerőt tudnak produkálni, igaz a kontúr élessége meg van, a fényerő miatt mégis hiányérzetünk támad, nem úgy mint az OSRAM NIGHT BREAKER termékeivel szemben.

 

A valóságban hasonló színhőmérsékletű mind a két izzó típus, azonban a NIGHT BREAKER látványosabb kivitelű és fényerejű illetve jóval hosszabb élettartamú.

Az OSRAM izzók bizalomgerjesztő csomagolásán, mint ahogy korábban említettük, magasabb ár szerepel mint a hagyományos izzók tekintetében, azonban húzósnak tűnhet de a dobozon ígért teljesítmények valóságtartama felett nem tudunk elsiklani. A 12 volt 55 watt mellett 150%-kal megnövelt fényerő és 150 méteres világító távolságot előre vetítő izzó igen csak megnyerő mindenki számára. Viszont érdemes más szemszögből is megfontolni az OSRAM NIGHT BREAKER termékcsalád izzóit megvásárlás tekintetében, hiszen a termékek jelentősen növelik a jobb láthatóságot az utakon, megelőzve az esetlegesen kialakuló baleset helyzeteket/baleseteket, melyekből fakadóan több százezres vagy rosszabb esetben milliós kárunk is keletkezhet. Érdemes megfontolni egy picivel drágább kategóriás termék megvásárlását, vagy hagyatkozunk az olcsó izzók teljesítményére amelyekkel mondhatjuk, hogy „majd elleszünk valahogy”. A mai modern világban mi úgy gondoljuk, hogy ha már beszereztük egy autót, mely minden esetben jelentős pénz befektetéssel és nagy értékkel bír, akkor becsüljük is meg azt és ne legyünk restek a jövőben akár családtagként tekinteni rá.

OSRAM NIGHT BREAKER műszaki adat ismertető táblázatok

 

Melyik OSRAM NIGHT BREAKER izzó illik egyes autó típusokba?

Az egyik leglényegesebb kérdés amely felett nem lehet elsiklani, az az hogy valójában melyik izzó típus melyik autóval kompatibilis. Nem szakértő emberek esetében ez igen nehéz feladat lehet és jelentős idő ráfordítást eredményezhet az internet adta információs rengetegből kiszűrni a helyes választ. Azonban szerencsénkre az OSRAM gyártó munkatársai segítségünkre siettek már korábban, és létrehozták a vásárlók részére az online izzó kereső szolgáltatásukat, mely oldalt a következő linken tudtok elérni: https://www.osram.com/apps/gvlrg/

(Előfordulhat, hogy az oldal angol nyelven jelenik meg.)

Reméljük, hogy tudtunk segíteni kicsit eligazodni az OSRAM NIGHT BREAKER izzók rengetegében. Keressetek minket bátran bizalommal akár személyesen az üzletünkben (4026 Debrecen, Pesti u.15.) akár telefonon (+36/52-416-725 vagy +36 20/370-55-80) vagy e-mailben (info@autovillcentrum.hu)

 

 

 

Forrás:https://www.osram.hu/cb/