Antenna és tartozékai

Nézet:
Sorrend:
Sorrend:

A minőségi vételhez jó antenna szükséges!

Természetesen az előzőekben látható kép kissé túlzás (bár vannak területek, ahol fontos a jó minőségű antenna megléte). 

Nagyon ritka ma már, hogy antenna nélkül kerül forgalomba az autó. Természetesen az is előfordul, hogy a gyári meghibásodott, és másik antenna szükséges. Megtalálható a gyárihoz minden paraméterben hasonlító antenna, de akkor sem kell aggódni, ha nem szeretnénk fúrni az autónkat, de mégis rádiós vételt szeretnénk. Erre az esetre készült a „rejtett” erősítős fólia antenna, amelyet a szélvédőre kell elhelyezni, és meglepően jó vételt ad. Ha átalakítót keres amikor a gyári rádiót cseréli, akkor ezeket is itt találja meg nálunk.


Az új antenna beszerelésekor néhány dolgot javasolunk figyelembe venni. Először is, hogy az a antenna vezetéke elegendő legyen a rádióhoz vezetve. Nagyon fontos, hogy a legjobb vétel az autó tetején érhető el, ha ez nem valósítható meg, akkor szóba jöhet még az A oszlop is, vagy az első vagy hátsó sárvédő. Ha fúrni kell a fém karosszériát, akkor gondoskodjunk a furat rozsdavédelméről (paszta, festék). Van olyan antenna amelynek külön áram szükséges ezt érdemes megoldani a rádióból, mert a legtöbb típusnak van antenna tápláló csatlakozója.

Sokszor a rossz rádióvétel annak köszönhető, hogy a gyári rádió helyett más termék került beépítésre, nagyon sok gyártó azonban az antennába épít erősítőt, de azt az antenna vezetéken táplálja. Ekkor szükséges egy úgynevezett fantomtáp, amivel felküldhető az éltető energia.

Robbantott cápa antenna