Akkumulátorsaru

Nézet:
Sorrend:
Sorrend:

"Jelentéktelen" alkatrész, neve akkumulátorsaru


Ebben a kategóriában az akkumulátorhoz való csatlakozásnak a legfőbb alkatrészei találhatóak meg, az akkumulátorsaruk. A gyártók -mint ahogyan sok minden másban- ebben sem tudtak teljesen egyezségre jutni. Az átalunk használt gépjárműveken jellemzően 3-4 fajta sarut használnak a különböző gyártók. És arról se feledkezzünk meg, hogy a két különböző kivezetés is különböző méretű. A pozitív csatlakozó általában vastagabb, a negatív a vékonyabb oldal.

Miért kell erre az apró dologra odafigyelni? Azért mert általában hosszú évekig probléma és gondozásmentesen szolgálják az autót. Azonban többszöri akkumulátorcsere után, érdemes megnézni, hogy milyen állapotban vannak, hiszen az aranyérvényű szabály az elektromosságban: nagyon fontos a biztos kontaktus.

Rossz, törött, lötyögő csatlakozóval azonban az akkumulátor és a generátor is veszélyben van. Érdemes tehát néhány pillanatot rászánni, legalább a hidegebb őszi idők beköszönte előtt, amikor reggel fagyoskodunk az autó mellett, ezek a percek akkor kamatozhatnak igazán a stabil indulás tekintetében.

Aki az autója fejlesztésében gondolkodik és komoly hangrendszert épít, annak is tartogatunk hasznos termékeket, hiszen az energia elosztásában segítenek a több kivezetést tartalmazó akkusaruk is. A haszongépjárművek tulajdonosainak vagy használóinak szinte kötelező kelléke az akkusaru, bármikor „életet menthet”.

Az akkusaru cseréje pedig jellemzően egy olyan művelet amit egy kevésbé ügyes gazdi is el tud végezni, feltéve, ha követi az útmutatásainkat (rövidesen egy blogbejegyzéssel jelentkezünk melyben segítünk annak aki szeretne akkusarut cserélni).