Akku teszterek

Nézet:
Sorrend:
Sorrend:

Akkumulátort tesztelni nagyon sok féle képpen lehet! Egyértelmű tény az, hogy minél több módon vizsgálunk egy akkumulátort, annál biztosabb, hogy az akkumulátor állapotáról pontos képet kapunk. Ez főként nagyon fontos start-stop rendszerű autók szervizekor, hiszen egy hirtelen bekövetkező akkuhalál nagyon kellemetlen lehet ezen járműveknél.

Digitális akkumulátor teszter nyomtatóval

Ebben a kategóriában olyan berendezések találhatóak, amelyek segítenek az akkumulátorok műszaki paramétereit meghatározni. Az ősidőkben, amikor még a cellák nyitottak voltak savsűrűség mérésével egész pontos képet lehetett kapni az akku töltöttségéről, terhelővillával pedig a cella (1 cella =2V) állapotáról. A mai akku már sokszor nyílást sem tartalmaznak, hogy savsűrűséget mérjünk, sőt van amelyikben sav sincsen (pl. felitatott elektrolitos akkumulátorok). Így komplex módon kell vizsgálni.

Spirál cellás akkumulátor

Nagy általánosságban mérhető terhelővillával, elektronikus módon, de vannak olyan műszerek, amelyek kombináltak így lehetőség nyílik összetett autóvillamossági mérésékre is (pl. töltés ellenőrzés). Ha valamit a kategóriában nem talál, ne habozzon kérését elküldeni nekünk, megpróbálunk megoldást találni rá!

Akkumulátor teszter terhelő villás