Verylube TURBO fémkondicionáló 125 ml

Raktáron
Raktárkészlet:
9 db
Verylube TURBO fémkondicionáló 125 ml 40060
3 300 Ft

Termékjellemző:

XADO besorolás: Verylube fémkondicionáló fém alkatrész védelem, Turbó védelem
Kiszerelés: 125 ml
Olajtöltet: 3-5 l
Egyéb jellemző: Olajfürdős kuplungos motorkerékpárhoz NEM javasolt!Részletek

A TURBO fémkondicionáló egy modern nanotechnológiás termék, melyet a motorok súrlódó alkatrészeinek védelmére illetve felújítására terveztek. Különösen hatékony védelmet nyújt a turbófeltöltők csapágyai számára, ahol a legmagasabb hő terhelés és fordulatszám fordul elő a belsőégésű motorok működése közben. Minden csepp TURBO fémkondicionáló gömb alakú, több milliárd C60 szénmolekulát és halogénekkel erősített alifás szénhidrogén molekulát tartalmaz.


A gömb alakú poliatomos molekulát, - melynek mérete1,1 nanométer-, fullerénnek nevezték el, melynek felfedezését Nobel díjjal jutalmazták 1996-ban. Tribológiával foglalkozó szakma azért alkalmazza a fulleréneket előszeretettel, mert ezek a molekulák tökéletesen gömb alakúak, továbbá keménységük és sűrűségük meghaladja a gyémántét.

Ha egy kenőanyag fulleréneket tartalmaz, akkor nem jöhet létre csúszó súrlódás, mert a fullerén „golyócskák” gördülő súrlódássá alakítják azt át. Ez azt jelenti, hogy a súrlódási együttható akár ezred részére is csökkenhet.

 

A TURBO fémkondicionálót tartalmazó olajfilm rendkívül erős, így a súrlódó felületek nem léphetnek közvetlen kontaktusba egymással még extrém terhelések esetén sem. A TURBO fémkondicionáló ezen túlmenően tartalmaz még speciális felületaktív anyagokat is, melyek biztosítják azt, hogy a fullerének a leginkább terhelt felületekhez tapadjanak.


Így a felületi érdesség valamint a súrlódó egységek futása javul, a rezgés, zaj és a hő terhelés csökken, ezért a motorolaj öregedése is lelassul. Különösen a nagy hő terhelésű, extrém körülmények között használt motorokhoz javasoljuk.


Az un. „downsizing” motorok (nagy teljesítmény kis motorokból) számára nélkülözhetetlen, ha hosszú élettartamot szeretnénk elérni a túlfeszített motoroktól.


Hatása:
- növeli a motor teljesítményét
- növeli a kompressziót
- csökkenti a zajt és a rezgéseket
- csökkenti az olaj- és az üzemanyag-fogyasztást
- javítja a jármű dinamikus jellemzőit
- védi a motor alkatrészeit a kopástól
- megkönnyíti a hidegindítást
- csökkenti a káros kipufogógázokat

Használata :
1/ Öntse a kondicionálót a felmelegített motorba az olaj betöltő csonkon át.
2/ Járassa a motort alapjáraton 3 percig.
3/ A kondicionáló az olaj töltet teljes élettartama alatt kifejti hatását.

1 flakon (125 ml) 3-5 liter motorolajhoz elegendő.


Megjegyzés:
A legoptimálisabb koncentráció a motorolaj 3%-a.
Megengedett túladagolás: legfeljebb az olajmennyiség 4,5%-a.


A termék tisztító tulajdonságai miatt elősegíti a gyűrűk koromtalanítását. Használjon TURBO fémkondicionálót minden olajcserekor a jobb eredmény elérése érdekében.


Figyelem!
Olyan motorkerékpároknál nem javasoljuk a Turbo fémkondicionáló alkalmazását, ahol közös olajtérben fut a kuplung, mert a lecsökkent súrlódási tényező miatt a kuplung megcsúszhat!

Adatok
Alternatív Cikkszám

Ezeken a cikkszámokon láthatta máshol.

40060
Cikkszám
37001
Hasonló termékek