Xado olaj 80W-90

Raktáron
Raktárkészlet:
5 db
Xado olaj 80W-90
5 400 Ft

 

80W-90 GL3/4/5 váltóolaj 1 liter Ásványi 

Adatlap letöltése



Részletek

80W-90 GL3/4/5 váltóolaj
1 liter

A XADO Atomic 80W-90 GL 3/4/5 a legfelsõbb termékkategóriába tartozó újfajta, különlegesen univerzális, többfokozatú olaj, amely gépkocsik és teherautók mechanikus erõátviteli szerkezeteinek alkatrészeihez (sebességváltók, osztómûvek, tengelyek, kormánymûvek) alkalmas.
Ezt az olajfajtát különlegesen finomított, magas nyomáson magas viszkozitási koefficienst mutató ásványolajból készítik. Egyedi összetételû új generációs adalékkompozícióval (adalékanyag-csomag) vegyítik, amelynek különleges, magasnyomású (EP – Extreme Pressure) sorjaképzõdés ellen védõ (anti-burr) hatása van. Az olaj kielégíti, sõt túlteljesíti a
mechanikus erõátviteli szerkezetekhez szánt olajokkal szemben támasztott legmagasabb, az API GL 3/4/5 szabványban lefektetett amerikai és európai követelményeket.
A XADO Atomic olaj összetevõi között szereplõ atomos szerkezetû, szabadalmaztatott fémkerámia felületképzõ adalék révén mindvégig zajtalan lesz a mûködés, az olaj tartóssága és megbízhatósága magas színvonalú marad. A fémkerámia
felületképzõ adalék használata elismerten az energia- és erõforrás-takarékosság úttörõ irányzata,

További elõnyök

  • Univerzálisan alkalmazható a gépkocsik és teherautók minden erõátviteli mechanizmusában. Javítja a szinkron sebességváltó mûködését, megnöveli a sebességfokozatba kapcsolás pontosságát. Különösen hatékony az erõs igénybevételnek kitett hipoid fogazású fogaskerekek és részlegesen önzáró differenciálmûvek esetében.
  • A fémkerámia felületképzõ adalék tartalmának köszönhetõen ellensúlyozza mindenféle típusú fogazás és tengelykapcsoló természetes kopását, készüljenek azok akár vastartalmú, akár vasat nem tartalmazó fémötvözetbõl, ezáltal megnövelve használati idejüket.
  • Említésre méltó teljesítmény jellemzõinek nagyfokú stabilitása hosszú ideig történõ használat esetén, ezért használják egyszeri, a teljes mûködési idõre szánt olajfeltöltéssel mûködõ szerkezetekben is.
  • Ellenáll az oxidációnak és az elöregedésnek még a legmagasabb hõmérsékleten (+150 oC fölött) és rendkívüli terhelés mellett (3000 MPa fölött) is.
  • Csökkenti az üzemanyag fogyasztást, különösen összkerék hajtású gépkocsik esetében.
  • Védi az erõátviteli szerkezeti egységeket olajfolyás esetén.

Mûszaki adatok
Sûrûség 20 oC-on, kg/l         0,898
Viszkozitás 100 oC-on, mm2/mp  14,8
Viszkozitás 40 oC-on, mm2/mp   142,5
Viszkozitási mutató            104
Lobbanáspont, oC               205
Dermedési pont, oC             <-30
Megjegyzés: A fentiek tájékoztató jellegû átlagadatok.

Adatok
Cikkszám
16126
Hasonló termékek